Frittata is een gerecht uit de Italiaanse keuken en het zit tussen een omelet en een quiche in. Je kunt er aan toevoegen wat je wilt en hem bakken in de pan of oven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
50 gram
Snijbonen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
150 gram
Aardappelblokjes
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse dille & bieslook
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1
[Plantaardige] melk
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes en snijbonen, afgedekt, 5 - 6 minuten (zie Tip).
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes. Voeg de knoflook, ui en de helft van de paprika toe aan de pan met aardappelblokjes en bak 4 - 5 minuten verder. Snijd de dille en bieslook apart van elkaar fijn.
Meng in een kom de eieren, de dille, de Siciliaanse kruidenmix en een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.
Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie per persoon (zie Tip). Schep de aardappelblokjes en snijbonen in de ovenschaal en giet vervolgens het eimengsel eroverheen. Verkruimel de geitenkaas erover. Bak de frittata 20 - 25 minuten in de oven, of tot het ei gestold is.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan eventueel 2 ovenschalen zodat de frittata niet te hoog wordt en daardoor sneller gaar is.
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, de tomaat, de bieslook en de overige rode puntpaprika. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de frittata met snijbonen over de borden. Serveer met de tomaat-paprikasalade.