De saus voor deze pasta is een crème van courgette en geitenkaas. Door groenten op deze manier in een saus te verwerken, eet je er makkelijk een grote hoeveelheid van. De zongedroogde tomaatjes en het basilicum geven het gerecht extra pit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Courgette
125 gram
Kastanjechampignons
30 gram
Zongedroogde tomaten
6 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
90 gram
Fusilli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
⅕ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli integrale. Snipper de sjalot. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de kastanjechampignons in plakken en de zongedroogde tomaten in stukjes. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.
Voeg de fusilli toe aan de pan met kokend water en kook de fusilli, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet daarna af, bewaar 1 el kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de blokjes courgette toe en bak in 10 – 12 minuten zacht en bruin
Schenk de witte balsamicoazijn in de pan en verwarm nog 1 minuut. Voeg het kookvocht van de fusilli toe aan een hoge kom, verkruimel er 1/5 bouillonblokje per persoon boven en roer goed door.
Voeg de courgette en de sjalot vervolgens toe aan de hoge kom en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg de helft van het basilicum toe en pureer de courgette en de geitenkaas met een staafmixer tot een gladde saus. Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kastanjechampignons in 5 – 7 minuten bruin op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een andere koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Meng vervolgens de courgettecrème en de helft van de champignons, pijnboompitten en zongedroogde tomaten door de fusilli.
Verdeel de pasta over de borden en leg er de overige kastanjechampignons op. Bestrooi met de overige pijnboompitten, zongedroogde tomaten en het basilicum.