Fusilli met broccolisaus en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met broccolisaus en geitenkaas

Fusilli met broccolisaus en geitenkaas

Accompagnés de noix

Een romige, snelle maaltijd met geitenkaas en knapperige wal-noten. De broccoli kook je voor meer gemak mee met de saus. Broccoli zit vol met vitaminen en is een veredelde bloemkool-soort, die in een witte, groene en purperen variant bestaat.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Champignons

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2926 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels13 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Kook 600 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de groenten
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn.

3

Kook de fusilli integrale, afgedekt, 10 - 12 minuten, in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de broccoli, kookroom, oregano en 75 ml water per persoon toe
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de broccoli, kookroom, oregano en 75 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 4 minuten.

Breng op smaak met peper en zout
5

Voeg daarna de fusilli en de helft van de geitenkaas toe, verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi het gerecht met de overige geitenkaas en walnoten
6

Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi het gerecht met de overige geitenkaas en walnoten.