Een romige, snelle maaltijd met geitenkaas en knapperige wal-noten. De broccoli kook je voor meer gemak mee met de saus. Broccoli zit vol met vitaminen en is een veredelde bloemkool-soort, die in een witte, groene en purperen variant bestaat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Champignons
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Fusilli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
2 el
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Gedroogde oregano
25 gram
Geitenkaas, geraspt
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
10 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Kook 600 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn.
Kook de fusilli integrale, afgedekt, 10 - 12 minuten, in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de broccoli, kookroom, oregano en 75 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 4 minuten.
Voeg daarna de fusilli en de helft van de geitenkaas toe, verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi het gerecht met de overige geitenkaas en walnoten.