De forel die je gebruikt voor dit gerecht is op ambachtelijke wijze gerookt boven een vuur van eikenhout. Daardoor krijgt de vis die heerlijke, kenmerkende smaak. Een goede combinatie met de frisse crème fraîche en de pittige rode peper die je op het laatste moment toevoegt voor de liefhebbers.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Prei
2 stuk(s)
Tomaat
90 gram
Fusilli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
1 tl
Paprikapoeder
2 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Gerookte forelfilet
(Bevat Vis)
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de fusilli.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Bewaar apart ter garnering. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes.
Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder olie, in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook en ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei, tomaat en paprikapoeder toe en roerbak 6 - 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en laat de saus 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken. Voeg de fusilli en de helft van de gerookte forel toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. Voeg eventueel wat kookvocht van de fusilli toe als de saus te droog wordt.
Verdeel de pastaschotel over de borden en garneer met de overige forel. Besprenkel naar smaak met de extra vierge olijfolie en garneer met het amandelschaafsel en de rode peper naar smaak.