Fusilli met kipgehaktballetjes, rode pesto en een frisse salade van veldsla en radicchio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met kipgehaktballetjes, rode pesto en een frisse salade van veldsla en radicchio

Fusilli met kipgehaktballetjes, rode pesto en een frisse salade van veldsla en radicchio

Avec du pesto rouge et une salade de mâche et de radicchio

Je draait voor dit gerecht zelf de balletjes van kipgehakt. Het kipgehakt is voorgekruid met kruiden als tijm, rozemarijn en oregano. De rode pesto komt van Kitchen on a Mission en bevat zongedroogde tomaat, oude kaas en cashewnoten.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Gele paprika

125 gram

Rode cherrytomaten

110 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Veldsla en radicchio

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3573 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels12 g
Eiwitten35 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Water koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Groenten snijden
2

Snijd de paprika in smalle repen. Halveer de cherrytomaten. Draai per persoon 4 balletjes van het kipgehakt.

Fusili koken
3

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Roerbakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de gele paprika en ¾ van de cherrytomaten toe en roerbak voorzichtig 4 minuten.

Op smaak brengen
5

Meng tenslotte met de rode pesto. Voeg de fusilli en 1 el kookvocht per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Pasta serveren met salade
6

Meng de veldslamelange met de overige cherrytomaten, de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de salade.