Fusilli met kippendij en geitenkaas met hazelnoten en knoflook
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met kippendij en geitenkaas met hazelnoten en knoflook

Fusilli met kippendij en geitenkaas met hazelnoten en knoflook

Avec des noisettes et de l'ail

Voor pasta– en kipliefhebbers is dit het perfecte gerecht. Het is romig door de geitenkaas en de hazelnoten en de geurige oregano zorgt voor nog meer smaak. Dit recept heb je in een mum van tijd op tafel staan, handig dus voor als je weinig tijd hebt om te koken.

Labels:
Chef's Choice
Allergenen:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

2 bosje(s)

Verse oregano

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

75 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

100 gram

Kippendijreepjes

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3205 kJ
Energie (kcal)766 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels9 g
Eiwitten39 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snipper de ui.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de oregano fijn. Hak de hazelnoten grof.

Kook ondertussen de fusilli.
2

Kook ondertussen de fusilli, afgedekt, 10 – 12 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Fruit de ui en knoflook.
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur.

Bak de courgette, kippendijfiletpuntjes en hazelnoten.
4

Voeg de courgette, oregano, de kippendijfiletpuntjes en de helft van de hazelnoten toe en bak, afgedekt, 4 minuten op middelhoog vuur.

Verkruimel de geitenkaas boven de pan.
5

Verkruimel de geitenkaas boven de wok of hapjespan met deksel, voeg de fusilli en 2 el kookvocht per persoon toe en bak nog enkele minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige hazelnoten.
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige hazelnoten.