Fusilli met portobello-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met portobello-roomsaus

Fusilli met portobello-roomsaus

met bloemkool, semi-gedroogde tomaten en pecorino

Fusilli - het Italiaanse woord fuso betekent spil. Om zijn vorm te verkrijgen wordt deze pasta namelijk gewonden rond een dun stokje.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Portobello

90 gram

Snelkookfusilli

100 gram

Bloemkoolrijst

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino DOP

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2883 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels5.5 g
Eiwitten24 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de fusilli.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snipper de ui.
  • Halveer de portobello en snijd in reepjes.

Tip: Wist je dat men gemiddeld nog geen 150 gram groente eet per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Gelukkig heb je daar met dit gerecht geen last van met ruim 200 gram groente per portie!

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan en bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten aan.
  • Kook de fusilli 3 minuten, giet af en bewaar wat van het kookvocht.
  • Voeg de bloemkoolrijst, portobello, Italiaanse kruiden, peper en zout toe aan de hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee.
Saus afmaken
3
  • Voeg de fusilli, kookroom en de helft van de pecorino toe aan de hapjespan. Roer goed door en verhit nog 2 minuten. Voeg eventueel 2 el kookvocht van de pasta toe om de saus dunner te maken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in reepjes.
Serveren
4
  • Verdeel de fusilli over de borden.
  • Garneer met de semi-gedroogde tomaten en de overige pecorino.