Dit Italiaanse gerecht is voor de verandering niet met een tomatensaus, maar met een roomsaus met reuzengarnalen en citroen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½
Ui
1
Knoflookteen
¼
Rode peper
150 gram
Champignons
½
Rode paprika
⅓
Citroen
1
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
90 gram
Fusilli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
2 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes en snijd de paprika klein. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de reuzengarnalen 2 minuten op middelhoog vuur, of totdat ze roze kleuren. Haal uit de pan, besprenkel met ½ tl citroensap per persoon en bewaar apart.
Spoel de wok of hapjespan schoon en verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan. Fruit de ui, knoflook en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, een ½ tl citroenrasp per persoon en 4 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de paprika toe.
Kook ondertussen de fusilli, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg de crème fraîche en 1 tl citroensap per persoon toe aan de wok of hapjespan. Voeg vervolgens de garnalen en de fusilli toe. Bestrooi met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroenrasp- en sap.