Garnalen in pinda-limoendressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in pinda-limoendressing

Garnalen in pinda-limoendressing

met rijst en gewokte broccoli en witte kool

.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Pinda's
Soja
Tarwe
Schaaldieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

¼ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

100 gram

Broccoli

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Gesneden witte kool

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Olijfolie

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2741 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten21.6 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten83.7 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels9.8 g
Eiwitten26.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breng water aan de kook in een tweede ruime pot met deksel voor de broccoli en wittekool. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Groenten koken
3

Voeg de broccoli en wittekool toe aan de pot met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Maak ondertussen in een kom een dressing van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing, de helft van de gemberpuree en per persoon: 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de gehakte pinda's toe.

Groenten bakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur en bak de ui, broccoli en wittekool 6 - 8 minuten al roerend. Voeg de laatste minuut de overige gemberpuree toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook en garnalen 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten en de garnalen erop. Besprenkel met de pinda-limoendressing. Garneer met de furikake.