Garnalen in zoete mangosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in zoete mangosaus

Garnalen in zoete mangosaus

met noedels, groenten en gomasio

Een topper in je box: mangoketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Prei

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

30 gram

Mangoketchup

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2075 kJ
Energie (kcal)496 kcal
Vetten14.6 g
waarvan verzadigd1.7 g
Koolhydraten66.1 g
waarvan suikers24.7 g
Vezels8.9 g
Eiwitten22.6 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Pan
Grote wok of hapjespan
Small Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pot.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui en de prei in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote wok of diepe pan op middelhoog vuur. Bak de groenten 4 - 6 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
Bakken
2
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en spoel af onder koud water.
  • Voeg de noedels, de zoete Aziatische saus en de sojasaus toe aan de pot met de groenten en bak nog 1 minuut al roerend (zie Tip).

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en serveer apart. Wie wil kan na het serveren naar smaak wat sojasaus toevoegen.

Tonijn bakken
3
  • Voeg eventueel 1 el per persoon van het achtergehouden kookvocht toe aan de noedels. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen en de Koreaanse kruidenmix 1 - 2 minuten.
  • Voeg de mangoketchup en 1 tl water per persoon toe, meng goed en zet het vuur uit.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden en leg de garnalen erbovenop.
  • Garneer met de gomasio.