Garnalen met gember-limoendressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

met gewokte broccoli, rijst en pinda's

Dit gerecht bevat 200 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? (Het juiste antwoord is: meer!)

Allergenen:
Pinda's
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Jasmijnrijst

160 gram

Broccoli

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.17 bosje(s)

Lente-ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Garnalen

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)323 kcal
Energie (kJ)1354 kJ
Vetten21.5 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten18.4 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels8.1 g
Eiwitten9.8 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Kom
Wok
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli (zie Tip). Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Halveer de roosjes vervolgens in de lengte en snijd de steel in blokjes. Rasp de gember of schil en snijd fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Houd je van knapperige broccoli? Kook de broccoli dan niet, maar bak hem alleen in stap 4. Verleng de baktijd dan met 2 - 4 minuten.

Dressing maken
3

Voeg de broccoli toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Maak ondertussen een dressing in een kom van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 1/2 tl gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de gehakte pinda's toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Broccoli roerbakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de broccoli 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook, het witte deel van de bosui en de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg de broccoli erop. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing. Bestrooi met het groene deel van de bosui.