Gebakken gnocchi met groene pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken gnocchi met groene pesto

Gebakken gnocchi met groene pesto

Met courgettelinten, rucola en cherrytomaten

Over de uitspraak van deze deegkussentjes kun je struikelen – je spreekt het uit als 'njokkie' – maar de bereiding is gelukkig heel makkelijk. Gnocchi worden meestal gekookt, maar in dit recept bak je ze waardoor ze een krokant korstje krijgt en vanbinnen zacht en luchtig blijven. De courgette snijd je in linten voor een andere textuur

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

60 gram

Rode cherrytomaten

250 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3494 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten109 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

• Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne linten. • Halveer de rode cherrytomaten.

Gnocchi bakken
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. • Bak de gnocchi in 6 – 8 minuten goudbruin. Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren

Mengen
3

• Meng de groene pesto door de gnocchi en schep goed om. • Voeg de cherrytomaten en de courgettelinten ook toe aan de gnocchi. Roer voorzichtig door elkaar en bak nog 4 – 5 minuten.

Serveren
4

• Zet het vuur uit en meng de rucola door de gnocchi. • Garneer met de provolone mini-flakes en serveer.