Gebakken gnocchi met spinazie en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken gnocchi met spinazie en spekjes

Gebakken gnocchi met spinazie en spekjes

Met tomatensaus, rozemarijn en grana padano

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort op basis van aardappel en bloem die tot ovale bolletjes gevormd worden. In plaats van ze te koken, kun je ze ook bakken in boter zoals je vandaag doet - daar krijgen ze een heerlijk bruin korstje van. Erbij maak je zelf een smaakvolle tomatensaus met rozemarijn.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

7 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

25 gram

Spekblokjes

150 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

1 tl

Gedroogde rozemarijn

100 gram

Passata

25 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Rodewijnazijn

(Bevat Sulfiet)

¼ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2427 kJ
Energie (kcal)580 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan

Instructies

Groenten snijden
1

Pers of snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. Scheur of snijd de spinazie klein en snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.

Spekjes bakken
2

Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak de magere spekblokjes, zonder boter of olie, in 6 – 8 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

Gnocchi bakken
3

Verhit de roomboter in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe en schep goed om, zodat alle gnocchi met een dun laagje roomboter bedekt zijn (zie tip). Bak de gnocchi vervolgens in
3 – 4 minuten per kant goudbruin. Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.

Saus maken
4

Bak de knoflook en de rozemarijn de laatste minuut mee met de gnocchi. Breng op smaak met peper en zout. Haal de gnocchi uit de pan en bewaar apart. Voeg de tomatenpassata, de cherrytomaten, de rodewijnazijn en de suiker toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken op middellaag vuur, of tot de saus wat is ingedikt.

Spinazie toevoegen
5

Voeg de spinazie toe aan de saus in de hapjespan en verhit nog 2 minuten, of totdat de spinazie is geslonken. Roer er de helft van de grana padano door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en schep er de tomatensaus op. Verdeel er de gnocchi over en bestrooi met de overige grana padano en de spekjes. Garneer met basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.