Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
¼ zakje(s)
Currypoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse salie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Doradefilet
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Courgette
1.5 el
Olijfolie
¾ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast (zie Tip). Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl currypoeder, peper en zout. Voeg de aardappelpartjes toe aan de kom, meng goed en verdeel over een kant van een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelpartjes 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.
Tip: Doe dit ruim van tevoren, zodat de boter op tijd zacht is voor het mengen met de salie.
Snijd in de wortel en courgette in staafjes van 5 cm lang en 1 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de wortel, courgette en de helft van de knoflook met per persoon: 1 el olijfolie, peper en zout.
Verdeel de groenten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De groenten zijn klaar wanneer de uiteinden donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.
Snijd ondertussen de salie fijn. Meng in een kleine kom de boter, de salie en de overige knoflook met een vork. Dep de dorade droog met keukenpapier.
Weetje: Wist je dat dorade veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.
Verhit 1/2 el van de salieboter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de doradefilet 2 - 3 minuten op de huid (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige salieboter en 1 el water per persoon toe en bak nog 1 minuut.
Tip: Beweeg de vis niet teveel bij het bakken op de kant van de huid, maar druk voorzichtig aan met een spatel – zo wordt de huid lekker krokant.
Serveer de doradefilet met de patatjes en de geroosterde groenten. Besprenkel met het bakvet uit de pan.