Gebakken rijst met groenten, falafel, frisse tzatziki, currykruiden en harissa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken rijst met groenten, falafel, frisse tzatziki, currykruiden en harissa

Gebakken rijst met groenten, falafel, frisse tzatziki, currykruiden en harissa

Avec du tzatziki frais, du curry et de la harissa

Vandaag eet je frisse groenten met basmatirijst en falafel. Samen met de currykruiden en harissa smaakt het gerecht pikant en daarom doen we er als frisse tegenhanger een tzatziki bij die je heel gemakkelijk zelf maakt. Dip hierin de falafel en beleef de Griekse zomer op je bord!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

100 gram

Champignons

125 gram

Wortel

½ tl

Harissa

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Falafel

(Kan bevatten Soja, Gluten, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2912 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd1.9 g
Koolhydraten110 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels15 g
Eiwitten23 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
2

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de bospeen in dunne plakken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de groenten met de harissa (let op, pittig!) en currykruiden 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, in 6 - 7 minuten gaar, maar nog wel knapperig.

Tzatziki maken
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Rasp de komkommer met een rasp en druk het vocht uit de komkommer in een vergiet. Maak de tzatziki in een kom met de knoflook, komkommer en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Falafel bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel 2 - 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

Rijst bakken
5

Voeg de rijst bij de groenten en bak al roerend 2 minuten op hoog vuur zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de falafel en tzatziki.