Vandaag bereid je een lekkere vegetarische maaltijd. Door de omelet hoef je je geen zorgen te maken om de hoeveelheid eiwitten die je binnenkrijgt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
75 gram
Jasmijnrijst
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
100 gram
Gesneden spitskool
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Sojascheuten
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
250 ml
Kokend water
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
[Zoutarme] ketjap manis
Pers de knoflook of snijd fijn. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pot met deksel. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af indien nodig. Spreid de rijst uit over een bord of snijplank en laat afkoelen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur en bak de spitskool 6 - 8 minuten. Klop ondertussen de eieren los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak een omelet van de eieren. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes.
Voeg de knoflook, Koreaanse kruiden en rijst toe aan de pan met spitskool en meng goed. Bak de rijst 2 - 3 minuten mee. Schep niet te vaak om, zodat de rijst goed kan bakken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken rijst over kommen of diepe borden. Verdeel de omeletreepjes, gefrituurde uitjes, komkommer en sojascheuten over de kommen. Besprenkel met de soja-sesamdressing, of serveer de dressing ernaast.
Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.