Gebakken tonijnsteak met dillemayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken tonijnsteak met dillemayonaise

Gebakken tonijnsteak met dillemayonaise

met Italiaanse groenten en patatjes uit de oven

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

Labels:
Familie
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2747 kJ
Energie (kcal)656 kcal
Vetten39.8 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten42.4 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels10.3 g
Eiwitten30.7 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pot met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

Aardappelen bakken
3

Schep de aardappelen over op een bakplaat met bakpapier. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Bak 10 - 12 minuten al roerend en breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de tonijn 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Tonijnsteak is smaakvoller en malser als deze nog een beetje rauw is vanbinnen. Als je je tonijnsteak liever minder rauw hebt, bak deze dan nog 1 - 2 minuten langer per kant.

Serveren
6

Serveer de tonijn met de patatjes, de groenten en de dillemayonaise.