Gegratineerde kabeljauw met verse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegratineerde kabeljauw met verse kruiden

Gegratineerde kabeljauw met verse kruiden

met cheesy pankogarnering en appel-walnootsalade

Receptontwikkelaar Chiara: "Ik hou van hollandaisesaus! In dit recept gebruik je deze boterige Franse saus bij het maken van een gratin. Om het romige van de gratin iets uit te balanceren serveer je er een frisse salade met appel bij."

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Walnoten
Vis
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Appel

2 stuk(s)

[Mini-]komkommer

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

250 gram

Rosevalaardappelen

½ stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse dragon en bieslook

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

¼ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4594 kJ
Energie (kcal)1098 kcal
Vetten68 g
waarvan verzadigd25.2 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels14.8 g
Eiwitten42.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Kleine kom
Steelpan
Keukenpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in schijfjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 - 12 minuten in een pot met deksel. Giet de aardappelen af en verdeel de aardappelen over een ovenschaal samen met de Italiaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.

Citroen snijden
2

Snijd de ui fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el boter in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut. Voeg de hollandaisesaus, citroenrasp, culinaire room en de helft van de mosterd toe. Kook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Gratin maken
4

Snijd de bieslook en dragon fijn. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout. Leg de visblokjes in de ovenschaal bovenop de aardappelen. Verdeel de roomsaus over de vis en werk af met de geraspte kaas, panko en de helft van de verse kruiden. Bak in de oven voor 10 - 12 minuten.

Salade maken
5

Verhit een pan op hoog vuur en rooster de walnoten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de sla grof en snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom het citroensap met per persoon: 1/4 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en de overige mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, appel en komkommer toe aan de saladekom en roer goed door.

Serveren
6

Serveer de gratin samen met de salade. Garneer met de walnoten, de overige verse kruiden en 1 citroenpartje per persoon.

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium - een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.