Nước chấm is een algemene naam voor Vietnamese dipsauzen. Deze beroemde versie speelt met de smaken zoet, zuur, zout en pikant.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
¼ stuk(s)
Limoen
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
¼ head
Botersla
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
1 tl
Verse gember
75 gram
Bruine snelkookrijst
1 el
Suiker
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Tip: Houd je niet van rauwe ui in de salade? Snijd de ui dan in halve ringen en bak mee met het gehakt.
Tip 1: Wil je het gehakt en de rijst in slabootjes serveren? Houd dan een paar grotere boterslablaadjes apart.
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Tip: Schep tijdens het eten een beetje rijst en gehakt in een slablad. Dip vervolgens in de dressing.
Weetje: Wist je dat bruine rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat als witte rijst? Vezels zorgen ook voor een gezonde darmtransit en een langer verzadigingsgevoel.