Gehaktpotje met pastinaak en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktpotje met pastinaak en spekjes

Gehaktpotje met pastinaak en spekjes

met spinazie en zelfgemaakte appelmoes

Een vergeten groente is de pastinaak niet meer. Met zijn romige structuur en zoete smaak, vormt hij de perfecte combinatie met de zoute spekjes en zoetzure appel.

Labels:
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

100 gram

Pastinaak

1 stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Spekreepjes

100 gram

Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3152 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten31.5 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers23.8 g
Vezels16.9 g
Eiwitten32.2 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Snijden
1

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Schil vervolgens de pastinaak met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Koken
2

Zorg dat de aardappelen goed onder water staan in een ruime pot met deksel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot. Breng de aardappelen aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de pastinaak toe aan de pot en kook mee met de aardappelen. Giet daarna af.

Appelmoes maken
3

Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appel met de honing en 3 el water per persoon in een steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur. Roer de appel en prak grof met een vork. Bewaar de appelmoes tot gebruik met het deksel op de pan.

Bakken
4

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de spekreepjes toe en bak 4 – 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.

Mengen
5

Voeg vervolgens de aardappelen en pastinaak toe aan de wok of sauteerpan met gehakt en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Scheur tenslotte de spinazie klein boven de wok of sauteerpan en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het spinazie-gehaktpotje over de borden en serveer met de appelmoes.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.