Surinaams gekruide stoof met varkensboerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Surinaams gekruide stoof met varkensboerenworst

Surinaams gekruide stoof met varkensboerenworst

met snijbonen, prei en bruine rijst

Kerstomaten bieden niet alleen een zoete en sappige smaak, maar zijn ook rijk aan antioxidanten, zoals lycopeen. Daarnaast voegen ze kleur en smaak toe aan een tal van gerechten!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Snijbonen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

2.5 gram

Verse bladselder

(Bevat Selderij)

5 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2877 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten75.5 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels13.5 g
Eiwitten30.3 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de rijst en snijbonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen.

Koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Kook de rijst en de snijbonen 10 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: In snijbonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, calcium voor sterke botten en ijzer voor een energieker gevoel.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee.

Vlees bakken
4

Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Voeg het vlees van de boerenworst en de Surinaamse kruiden toe aan de sauteerpan en bak het vlees in 3 - 4 minuten.

Saus maken
5

Voeg de kerstomaten uit blik toe en verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 5 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de verse bladselder fijn.

Serveren
6

Verdeel de rijst en snijbonen over de borden. Schep de tomatensaus met groenten over de rijst. Garneer met de gefrituurde uitjes en de verse bladselder.