Dit kleurrijke gerecht is perfect voor een doordeweekse dag - gezond en snel klaar. Door paprikapoeder krijgt het gerecht meer pit en een mooie kleur. Samen met de klassieke boontjes en gekookte aardappelen is het een lekkere combinatie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300
Vastkokende aardappelen
200
Sperziebonen
1
Scholfilet
(Bevat Vis)
1
Paprikapoeder
40
Ravigotesaus
(Bevat Eieren, Mosterd)
½
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½
Extra vierge olijfolie
Peper en zout
Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd door de helft. Snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de aardappelen met de helft van de roomboter, roer door en breng op smaak met peper en zout.
Schenk ondertussen een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken. Giet af en meng de sperziebonen met ½ el extra vierge olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de scholfilet droog en bestrooi met 1 tl paprikapoeder per persoon.
Verhit de rest van de roomboter in een koekenpan en bak de scholfilet 2 - 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur en breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen en sperziebonen over de borden en serveer met de scholfilet en ravigottesaus.