Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

met couscous in munt-spinaziepesto, feta en rozijntjes

Garnalen vallen net als krabben en kreeften onder de tienpotigen, maar hoeveel poten heeft een garnaal eigenlijk? (Het juiste antwoord is: 20 pootjes, namelijk 10 setjes van 2.)

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.32 stuk(s)

Lente-ui

15 gram

Rozijnen

50 gram

Spinazie

5 gram

Verse munt

85 gram

Volkoren couscous

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Gele paprika

20 gram

Leccino-olijven

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Chorizoblokjes

100 gram

Gepelde grote scampi's

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)937 kcal
Energie (kJ)3919 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers26 g
Vezels6.2 g
Eiwitten42 g
Zout6 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Sieb
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pel de knoflooktenen. Snijd de bosui in grove stukken. Laat de rozijnen wellen in een kom warm water en zet apart. Pluk de blaadjes van de munt.

Spinaziepesto maken
2

Voeg de spinazie, bosui, muntblaadjes en de helft van de knoflook toe aan een hoge kom. Voeg 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe en ruim peper en zout. Mix alles glad met een staafmixer tot een pesto. Voeg de couscous toe aan de pan met bouillon en kook 1 minuut. Zet het vuur uit en roer de spinaziepesto door de couscous. Laat vervolgens afgedekt verder wellen tot serveren.

Snijden
3

Snijd de rode en gele paprika in reepjes van 3 cm lang. Snijd de olijven in plakjes. Laat de rozijnen uitlekken in een zeef en hak ze grof. Snijd de citroen in partjes.

Bakken
4

Verwarm 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de chorizoblokjes en alle paprika 6 - 7 minuten. Pers ondertussen de rest van de knoflook of snijd fijn. Voeg de honing, knoflook en gemarineerde garnalen inclusief schil toe aan de pan (zie Tip). Bak nog 2 - 4 minuten of totdat de garnalen gaar zijn.

Tip: De gemarineerde garnalen behouden meer smaak als je ze met schil bakt. Vind je dit niet handig eten? Pel de garnalen dan wel voordat je ze aan de pan toevoegt.

Smaakmakers toevoegen
5

Voeg de olijven en rozijnen toe aan de hapjespan met garnalen. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip) en laat 1 minuut staan op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar 1 partje citroen per persoon voor de garnering en knijp de rest uit boven de pan met couscous. Roer goed door.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Dan kun je de garnalen ook hiermee afblussen in plaats van de azijn.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden. Schep de gebakken groenten en garnalen over de couscous. Verkruimel de feta erboven en garneer met een schijfje citroen.