Gemarineerde tofu in volkoren wraps met mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde tofu in volkoren wraps met mangochutney

Gemarineerde tofu in volkoren wraps met mangochutney

met peer en zoetzure komkommer-koolsla

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:
Vegan
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Peer

50 gram

Witte kool en wortel

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Bruine tortilla

(Bevat Tarwe)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2580 kJ
Vetten25.5 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers34.4 g
Vezels12.9 g
Eiwitten21.6 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in fijne reepjes.
  • Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in fijne sneetjes.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Mengen
2
  • Meng in een grote kom de sesamolie met 2 el wittewijnazijn per persoon en een snuif zout.
  • Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes (zie Tip).
  • Schep beide nog een keer goed om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de tofublokjes 2 - 3 minuten al roerend, of tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met de mangochutney.
  • Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de peersneetjes erbij.
  • Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.