Gepaneerde witte kaas met rozemarijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde witte kaas met rozemarijn

Gepaneerde witte kaas met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade

Het paneren en bakken van witte kaas creëert een goudbruine, knapperige buitenkant die perfect contrasteert met de romige binnenkant. Dit gerecht wordt vaak besprenkeld met honing of citroen, wat voor een zoete en scherpe draai zorgt!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

200 gram

Krieltjes

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

40 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

30 ml

Water

25 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4098 kJ
Energie (kcal)979 kcal
Vetten54.9 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten92.6 g
waarvan suikers29 g
Vezels12 g
Eiwitten30.8 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Steelpan
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pot met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd met een dunschiller de courgette in dunne linten.
Salade maken
2
  • Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de ui 6 - 8 minuten. 
  • Voeg de uienchutney toe en meng goed. Verwarm de chutney 2 - 3 minuten.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de honing en de extra vierge olijfolie. Voeg de courgette, tomaat en sla toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de boter.

Witte kaas paneren
3
  • Meng in een diep bord de bloem met de aangegeven hoeveelheid water tot een glad beslag.
  • Meng in een ander diep bord 1/2 tl rozemarijn per persoon met de panko. Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag en vervolgens door de panko.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en houd apart.
Serveren
4
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan. Fruit de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de gekookte patatjes en 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 3 minuten.
  • Leg de salade op het bord met de patatjes ernaast.
  • Serveer de gebakken witte kaas op de salade. Schep de uienchutney op de witte kaas.