Gepocheerde zalmfilet met beurre blanc
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepocheerde zalmfilet met beurre blanc

Gepocheerde zalmfilet met beurre blanc

met krieltjes, dille en kappertjes

Kappertjes zijn een bron van vezels en vitaminen. Zo bevatten ze vitamine B6 en B12 én vitamine A, C en D. Maar je moet wel erg veel van die kleine bolletjes eten om voldoende vitaminen binnen te krijgen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Sperziebonen

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Kappertjes

50 gram

Beurre blanc

(Bevat Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Tarwe)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm vis- of groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3568 kJ
Energie (kcal)853 kcal
Vetten54.6 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers6 g
Vezels18.8 g
Eiwitten35.9 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Pan met deksel
Steelpan met deksel
Steelpan

Instructies

Koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de krieltjes. Halveer eventuele grote krieltjes en kook de krieltjes in 12 - 15 minuten beetgaar.
  • Snipper de ui.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg een bodempje water, de sperziebonen en een snuifje zout toe aan een pot met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet beide af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Giet de aardappelen en sperziebonen af en laat uitstomen.
Vis pocheren
2
  • Snijd de helft van de citroen in partjes en de rest in schijfjes.
  • Snijd de dille fijn.
  • Breng in een steelpan met deksel een laagje water gemengd met het bouillonblokje, de citroenschijfjes, de helft van de dille en de helft van de ui zachtjes aan de kook. Het laagje water moet de zalmfilet net kunnen bedekken.
  • Leg, als het water zachtjes kookt, de zalmfilet in de steelpan en dek af. Kook 2 minuten, haal dan van het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten verder garen.
Saus verwarmen
3
  • Verhit de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de beurre blanc in de pan en verwarm 4 - 6 minuten. Roer tussendoor goed over de bodem van de pot om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook toe aan de sperziebonen.
  • Voeg de mosterd en de overige ui toe aan de krieltjes en schep goed om. Breng de sperziebonen en aardappelen op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de gepocheerde zalm over de borden.
  • Garneer met de beurre blanc, de kappertjes, de overige dille en 1 citroenpartje per persoon.
  • Serveer de sperziebonen en de krieltjes ernaast. 
  • Serveer met de mayonaise.