Gerookte makreel met venkel en pasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gerookte makreel met venkel en pasta

Gerookte makreel met venkel en pasta

Avec du thym parfumé

Dit gerecht is zacht door de combinatie van pasta, vette makreel en venkel. Je brengt de maaltijd op smaak met een extra vierge olijfolie en verse tijm. Wist je dat je verse tijm gemakkelijk kunt laten drogen aan een lijntje? Het werkt ook als luchtverfrisser!

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Groene paprika

3 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Casarecce

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Eieren, Lupine)

80 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2849 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Bereiden en snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de caserecce. Snipper ondertussen de ui. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein. Snijd de paprika in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

Koken
2

Kook de caserecce, afgedekt, 10 à 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, venkel en tijm 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 9 – 10 minuten. Voeg halverwege de paprika en zwarte balsamicoazijn toe.

Makreel verdelen
4

Verdeel ondertussen de warmgerookte makreel, met twee vorken, in kleinere stukken.

Pasta op smaak brengen
5

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van de makreel aan de caserecce toe en roer goed door. Roer daarna de groenten erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige makreel. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.