Geroosterde bloemkool in groene currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde bloemkool in groene currysaus

Geroosterde bloemkool in groene currysaus

met rijst, paksoi, citroengras en Thais basilicum

De bloemige citrussmaak van citroengras mist de bitterheid van andere citrussen. Het wordt zowel geprezen voor haar geur als voor haar smaak en verschaft een unieke heldere frisheid.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Vers citroengras

2.5 gram

Thais basilicum

75 gram

Bruine snelkookrijst

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

90 ml

Kokosmelk

¼ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

½ el

Bloem

75 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2825 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten84.9 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels12.5 g
Eiwitten16 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Bloemkool roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Meng in een kom de bloemkool met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool goudbruin is geworden. Schep halverwege om.

Voorbereiden
2

Breng water aan de kook in een pot voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de limoen in partjes. Scheur het Thaise basilicum klein. Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken.

Koken en roosteren
3

Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Verhit ondertussen een wok of sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Specerijen fruiten
4

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok of sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de groene currykruiden en de bloem toe en bak 1 minuut mee.

Curry afmaken
5

Voeg de kokosmelk, het citroengras, de suiker en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes (zie Tip). Voeg de laatste 3 minuten de paksoi en de helft van het Thaise basilicum toe.

Tip: Hoe kleiner je de paksoi snijdt, hoe beter.

Serveren
6

Haal het citroengras uit de curry en breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de geroosterde bloemkool over diepe borden. Schep de currysaus over de bloemkool. Garneer met de cashewstukjes en het overige Thaise basilicum. Serveer met de limoenpartjes.