Geroosterde tomaat-paprikasoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde tomaat-paprikasoep

Geroosterde tomaat-paprikasoep

Met oventosti's en zure room

Tomatensoep met een tosti is een klassieke combinatie uit de Amerikaanse keuken. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. In dit recept rooster je de tomaten met paprika in de oven voor een intensere smaak. Ook de tosti maak je in de oven en in plaats van boterhammen maak je het met een knapperige baguette.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Tarwe
Rogge
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Meerzadenbaguette

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Tarwe, Rogge, Gerst, Gluten, Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

250 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3489 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers21.5 g
Vezels16 g
Eiwitten23 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer

Instructies

snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof.

oven
2

Doe de tomaat, paprika, rode ui, knoflook en gescheurde basilicumblaadjes in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.

oven
3

Snijd ondertussen de baguette in de lengte doormidden. Leg de ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de geraspte belegen kaas. Bereid ook de bouillon.

bakken
4

Bak de broodjes, nadat je de groenten uit de oven hebt gehaald, 5 – 7 minuten in de oven.

staafmixer
5

Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en de overige basilicum. Serveer met de oventosti's.