Er staat vandaag geschnetzeltes van romige kip en champignons op het menu. Waan je vast even in de sneeuw met deze Zwitserse klassieker!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kipfilethaasjes
125 gram
Champignons
¼ stuk(s)
Citroen
75 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
20 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
1.25 el
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Weeg de aardappelen af. Schil de aardappelen of was ze grondig. Rasp de aardappelen met een grove rasp. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de geraspte aardappel, de knoflook en de helft van de ui. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kipfilethaasjes in reepjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de champignons in kwarten en snijd de komkommer in blokjes. Snijd de citroen in partjes.
Verhit per persoon: 1/2 el boter en 1/2 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het geraspte-aardappelmengsel toe en verspreid als een pannenkoek over de pan (zie Tip). Bak 6 - 8 minuten, of tot de onderkant krokant is. Draai de rösti om met behulp van een bord: leg een groot bord op de pan, draai de pan en het bord om zodat de rösti op het bord komt te liggen. Schuif de rösti met de ongebakken kant weer in de pan. Bak 6 - 8 minuten tot de aardappel gaar en krokant is. Verlaag het vuur en houd warm in de pan.
Tip: Je kunt ook meerdere kleinere röstis maken die je kan omdraaien met een spatel.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de overige ui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Voeg de culinaire room toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten reduceren, of tot de saus de gewenste dikte heeft.
Breng ondertussen water met een snuifje zout aan de kook in een ruime pot met deksel. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rösti over de borden. Serveer de geschnetzeltes ernaast en garneer met 1 citroenpartje per persoon. Serveer met de salade.