Kipworstjes met gestoofde rode kool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipworstjes met gestoofde rode kool

Kipworstjes met gestoofde rode kool

met zoete appel en aardappelpuree

Wist je dat door een beetje azijn of citroensap toe te voegen, rode kool zijn mooie kleur beter behoudt bij het koken?

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

1 snufje

Nootmuskaat

100 gram

Gesneden rode kool

½ tl

Gemalen kaneel

250 gram

Aardappelen

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

Witte balsamicoazijn

⅕ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Bruine basterdsuiker

120 ml

Water

1.5 el

[Plantaardige] boter

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3258 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten33.1 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten79.4 g
waarvan suikers30.6 g
Vezels19.6 g
Eiwitten33.4 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Bakken
1
  • Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat met een fijne rasp.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui met de helft van de nootmuskaat 2 - 3 minuten. Voeg geleidelijk de rode kool toe.
  • Voeg de appel en de witte balsamicoazijn toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten op laag vuur.
Rode kool stoven
2
  • Voeg de bruine suiker, de kaneel en een flinke snuif zout toe. Schenk de aangegeven hoeveelheid water erbij.
  • Meng goed en laat, afgedekt, 45 minuten stoven op middelhoog vuur, of tot de kool zacht is (zie Tip).
  • Roer regelmatig en voeg indien nodig meer water toe als het te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de rode kool na 45 minuten stoven nog niet zacht genoeg? Stoof hem dan nog wat langer en voeg indien nodig extra water toe.

Aardappelen koken
3
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel en verkruimel de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje erboven.
  • Was of schil de aardappelen grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat uitstomen.
  • Stamp de aardappelen samen met de kaas, de mosterd, een scheutje melk en 1/2 el boter per persoon met een aardappelstamper. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige geraspte nootmuskaat naar smaak erdoorheen.
Serveren
4
  • Verhit 1/2 el boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipworst 2 - 3 minuten, of tot hij rondom bruin kleurt.
  • Dek af met het deksel en bak nog 4 - 6 minuten. Keer regelmatig om.
  • Serveer de aardappelpuree en gestoofde rode kool op borden.
  • Leg de kipworst erbovenop.