Gevulde paprika met chili con carne
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Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met zilvervliesrijst en yoghurt

Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Hoeveel procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat dit recept denk jij? (Het juiste antwoord is: 200%)

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Groene paprika

40 gram

Zilvervliesrijst

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Gemengd gehakt

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

25 gram

Biologische volle yoghurt

15 gram

Geraspte cheddar

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

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Voedingswaarden

Energie (kcal)738 kcal
Energie (kJ)3088 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers16 g
Vezels15.5 g
Eiwitten40 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Cuire les poivrons verts
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Pour le riz, portez une grande 250 ml d’eau à ébullition dans la casserole. Coupez les poivrons verts en deux et épépinez-les. Dès que le four est chaud, enfournez-les sur la plaque recouverte de papier sulfurisé, face tranchée vers le bas, pendant 15 à 20 minutes ou jusqu’à ce qu’ils dorent légèrement.

Cuire le riz
2

Pendant ce temps, faites cuire le riz 12 à 15 minutes à couvert. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle.

Couper les légumes
3

Pendant ce temps, émincez l’oignon. Épépinez et émincez le piment rouge. Coupez le poivron rouge et la tomate en petits morceaux.

Cuire
4

Faites chauffer le beurre dans le wok ou la sauteuse et faites revenir l’oignon 2 minutes à feu moyen-doux. Ajoutez la viande hachée, le piment rouge et les épices mexicaines, puis salez et poivrez. Faites cuire le hachis en l’émiettant 1 à 2 minutes à feu moyen-vif : il ne doit pas encore être cuit à ce stade.

Cuire à l'étuvée
5

Ajoutez la tomate, le poivron rouge, les haricots (inutile d’égoutter) et le vinaigre balsamique noir au wok ou à la sauteuse, couvrez et laissez mijoter 10 à 12 minutes à feu moyen. Retirez le couvercle lors des 5 à 6 dernières minutes. Remuez régulièrement, puis salez et poivrez.

Tip: Wist je dat kidneybonen van alle bonen de meeste vezels bevatten? Het eten van voldoende vezels is niet alleen goed voor je darmen, maar verlaagt ook het risico op hart- en vaatziekten. Verder bevat deze boon veel magnesium, wat belangrijk is voor een gezonde werking van de spieren.

Servir
6

Servez le riz sur les assiettes et disposez les poivrons verts à côté. Remplissez ces derniers de chili. Garnissez avec le yaourt et le cheddar râpé.

Tip: Wist je dat dit gerecht door onder andere de paprika's ruim 200% van de ADH vitamine C bevat?