Gevulde paprika met chili con carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met basmatirijst en labne

.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Groene paprika

60 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2872 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten26.9 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels15.7 g
Eiwitten34 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Groene paprika bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de groene paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg de groene paprika met de open kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bak de groene paprika 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij lichtbruin kleurt.

Bakken
2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg het Italiaans gekruide half-om-half gehakt, de rode peper (s) en de Mexicaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het gehakt in 1 – 2 minuten los op middelhoog vuur - het hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Eten er kinderen mee of houd je niet zo van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe, of houd het apart om later mee te garneren.

Stoven
3

Voeg de tomaat- en paprikablokjes, kidneybonen (afgieten is niet nodig) en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan. Dek de pan af en laat 10 – 12 minuten stoven op middelmatig vuur. Haal de laatste 5 – 6 minuten het deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat kidneybonen van alle bonen de meeste vezels bevatten? Het eten van voldoende vezels is niet alleen goed voor je darmen, maar verlaagt ook het risico op hart- en vaatziekten.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en leg de groene paprika's ernaast. Vul de groene paprika's met de chili. Garneer met de labne en de geraspte cheddar.

Tip: Wist je dat dit gerecht, voornamelijk door de paprika's, ruim 200% van de ADH vitamine C bevat?