De paprika heeft de perfecte vorm om te vullen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook makkelijk te maken. Terwijl de gevulde paprika in de oven staat, bak jij een eitje om het gerecht helemaal af te maken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Prei
1 stuk(s)
Bosui
85 gram
Basmatirijst
1 stuk(s)
Rode paprika
100 gram
Kippendijreepjes
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 200 ml water per persoon. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei en de bosui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan met deksel en fruit de knoflook en prei 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de rijst en het kokende water toe en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet de rijst zo nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika met de snijkant naar boven in een ovenschaal
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de gekruide kippendijstukjes in 5 – 6 minuten nog net niet gaar. Voeg de rijst en de helft van de bosui toe aan de pan en bak nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de paprika met de gebakken rijst en druk aan. Bestrooi met peper en zout en dek af met aluminiumolie. Bak de helften gevulde paprika 15 – 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin kleuren.
Verhit wanneer de paprika bijna gaar is de olijfolie in een koekenpan en bak per persoon een spiegelei. Garneer met de overige bosui.
Verdeel helften gevulde paprika over de borden en serveer het spiegelei erop.