Gevulde portobello met bonen en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde portobello met bonen en cheddar

Gevulde portobello met bonen en cheddar

met tomatensalsa en zoete-aardappelwedges

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

225 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

⅓ pak(ken)

Zwarte bonen

½

Tomatenpuree

2 stuk(s)

Portobello

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3448 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten47.7 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten69.2 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels18.1 g
Eiwitten21.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan met deksel
Vergiet
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Zoete aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd in partjes. Meng in een kom de partjes met 1/2 el olijfolie per persoon en flink wat peper en zout. Verdeel de zoete-aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep af en toe om. Laat nog wat ruimte over op de bakplaat voor de portobello. 

Snijden
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en 1/2 el olijfolie.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Vulling maken
3

Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel. Fruit de ui en knoflook 2 minuten in de pan. Voeg per persoon: 1 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 blikje tomatenpuree en 2 el water toe. Verlaag het vuur, meng de zwarte bonen door de saus en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Portobello vullen
4

Verhit een tweede pan zonder olie op hoog vuur en bak de portobello's 2 minuten per kant. Leg de portobello's met de open kant naar boven in een ovenschaal. Smeer de binnenkant van de portobello in met de Mexicaanse-kruidenolie. Vul deze vervolgens met de bonenvulling en verdeel de cheddar eroverheen. Bak de gevulde portobello de laatste 5 - 6 minuten mee in de oven met de zoete-aardappelpartjes, of tot de cheddar gesmolten is.

Tomatensalsa maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in 6 partjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een kleine kom de tomatenblokjes met de helft van de koriander, 1 tl witte balsamicoazijn per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng flink op smaak met peper en zout. Meng in de kom van de Mexicaanse-kruidenolie de mayonaise met het sap van 1 limoenpartje per persoon. 

Serveren
6

Verdeel de gevulde portobello's over de borden. Knijp 1 limoenpartje per persoon boven de portobello's uit. Verdeel de zoete-aardappelpartjes, de limoenmayonaise en de tomatensalsa ernaast. Garneer met de overige koriander en serveer met de overige limoenpartjes.