Gevulde tomaten met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde tomaten met gehakt

Gevulde tomaten met gehakt

met kruidenpuree en gemengde salade

Wist je dat rucola 5 keer meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Aardappelen

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3559 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten43.1 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten75.4 g
waarvan suikers11 g
Vezels13.2 g
Eiwitten36.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Kom
Ovenschaal
Kleine kom
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pot voor de aardappelen. Snipper de ui zeer fijn. Snijd het hoedje van de tomaten en schep met een lepel de kern en pitjes uit de tomaten (zie Tip). Bestrooi de uitgeholde tomaten met zout, zet ze omgekeerd in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de verse kruiden fijn.

Tip: Je kunt het vruchtvlees altijd apart bewaren en later door de puree mengen.

Tomaat vullen
2

Meng in een kom het gehakt, de helft van de ui, 3/4 van de panko, de helft van de geraspte kaas, peper en zout. Kneed goed en vul de uitgeholde tomaten met het gehakt. Leg de tomaten in een ovenschaal. Meng de overige panko met 1/3 van de verse kruiden, de overige geraspte kaas en de olijfolie. Verdeel het pankomengsel over het gehakt en de tomaten. Bak de gevulde tomaten 25 - 30 minuten in de oven.

Aardappelen koken
3

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Dressing maken
4

Maak in een kleine kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, de overige ui, peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de boter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de overige verse kruiden en de mosterd toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Houd je van nootmuskaat en heb je het in huis? Voeg dan geraspte nootmuskaat naar smaak toe.

Serveren
6

Verdeel de kruidenpuree over de borden en schep de gevulde tomaten ernaast. Meng de dressing met de sla en serveer naast de puree en de tomaten.