De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
2 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse dille
80 gram
Warmgerookte zalmsnippers
40 gram
Roomkaas
30 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
½ tl
Mosterd
1 tl
Wittewijnazijn
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Was de aardappelen en snijd ze in frietjes van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 230 graden en houd dezelfde baktijd aan.
Zet een kom met ijskoud water klaar. Breng water aan de kook in een pan met deksel om de tomaten in te ontvellen. Snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Verwijder de kroontjes, indien nodig, en snijd in een draaiende beweging ook het harde stukje onder het steeltje eruit.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Hak de dille fijn. Meng in een kom de zalmsnippers met de roomkaas, 3/4 van de dille en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep nogmaals om.
Leg de tomaten in het water zodra het water kookt. Haal na 30 seconden de tomaten uit de pan en koel ze af in het ijskoude water. Verwijder met een klein mesje de schil van de tomaten. Snijd het hoedje van de tomaten eraf en bewaar (zie Tip). Verwijder de pitjes van de tomaten zodat de tomaat een mooi kommetje wordt voor de zalm. Vul de tomaten met het zalmmengsel en dek ze af met de hoedjes.
Tip: Blijft jouw tomaat niet mooi rechtop staan? Snijd dan een klein stukje van de onderkant af.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1/2 tl honing, 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de salade erdoorheen.
Verdeel de frietjes en de salade over de borden. Leg er twee gevulde tomaten per persoon bij. Garneer met de overige dille.