Gevulde varkenshaas met ham en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde varkenshaas met ham en oude kaas

Gevulde varkenshaas met ham en oude kaas

met gebakken sperziebonen en patatjes uit de oven

Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

2 plak(ken)

Achterham

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Water

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2575 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten25.2 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten50.6 g
waarvan suikers5.1 g
Vezels14.4 g
Eiwitten39.8 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen en snijd in de wedges. Dep droog met keukenpapier of een afwasdoek. Meng de aardappelwedges in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Aardappelen bakken
2

Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze krokant en goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd de varkenshaas deels open, zoals bij een broodje. Vouw de achterham in vieren. Vul de varkenshaas met de achterham en de geraspte oude kaas. Bestrooi de varkenshaas met flink wat peper en zout.

Varkenshaas bakken
3

Leg op elk stuk varkenshaas een klontje boter. Leg de varkenshaas in een kleine ovenschaal en bak 14 - 16 minuten in de oven wanneer de aardappelen bijna klaar zijn (zie Tip). Laat daarna een paar minuten rusten uit de oven.

Tip: Past de kleine ovenschaal niet naast de aardappelen op de bakplaat? Leg de schaal dan op een rooster onder de bakplaat.

Groenten snijden
4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in twee gelijke stukken. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak 2 - 3 minuten al roerend mee. Voeg 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten verder.

Sperziebonen bakken
5

Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de sperziebonen nog 4 - 6 minuten, of tot ze beetgaar zijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De sperziebonen behouden op deze manier hun crunch. Houd je hier niet van? Voeg dan een extra scheutje water toe en bak ze tot de gewenste gaarheid.

Serveren
6

Verdeel de patatjes en sperziebonen over de borden. Leg op elk bord 1 gevulde varkenshaas. Besprenkel de varkenshaas met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.