Varkenshaas met harissa, granaatappel en pompoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met harissa, granaatappel en pompoen

Varkenshaas met harissa, granaatappel en pompoen

met witte kaas, tahin en bulgur

Harissa is een chilipasta uit de Maghreb, gemaakt van verschillende soorten chilipepers, specerijen en kruiden. De naam komt van het Arabische stamwoord harasa, wat pletten of pureren betekent.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

75 gram

Pompoenblokjes

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Spinazie

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Granaatappel

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Hello Harissa

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3510 kJ
Energie (kcal)839 kcal
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten65.8 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels17.5 g
Eiwitten45.2 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in 8 partjes. Verdeel de ui en pompoen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Rooster de groenten 14 - 16 minuten in de oven. Schep halverwege om. 
  • Voeg de bulgur en water toe aan een pot zodat de bulgur goed onder water staat. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 minuten op laag vuur gaar. Roer af en toe door.
Varkenshaas bereiden
2
  • Rasp de schil van de citroen. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een diep bord.
  • Voeg de harissa (let op: pikant! Gebruik naar smaak), de overige olijfolie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Roer goed door. 
  • Verhit de boter in een pan op hoog vuur. Bak de varkenshaas in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Leg de varkenshaas in een ovenschaal en schenk het harissamengsel erover. Rooster de varkenshaas 6 - 8 minuten in de oven.
Garnering bereiden
3
  • Rol ondertussen de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Hak de peterselie grof. Meng in een kleine kom de tahin met het sap van 1 citroenpartje per persoon. 
  • Roer de spinazie, za'atar en de extra vierge olijfolie door de bulgur (zie Tip). Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg ervoor dat de bulgur nog warm is, zodat de spinazie kan slinken.

Serveren
4
  • Snijd de varkenshaas in sneetjes.
  • Verdeel de bulgur over diepe borden en leg de pompoen, ui en varkenshaas erbovenop.
  • Verkruimel de witte kaas eroverheen en besprenkel met de tahinsaus.
  • Garneer met de peterselie en de granaatappelpitjes.