Gnocchi (spreek uit als njokkie) is een Italiaanse pastasoort op basis van aardappel en tarwemeel. In dit recept bak je ze kort voor een lichte bite. De tomatensaus met spinazie maak je romig door er verse geitenkaas aan toe te voegen. Het basilicum en de pijnboompitten zorgen voor een extra Italiaans tintje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
½ pak(ken)
Gnocchi
(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)
10 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ blik(ken)
Tomatenblokjes
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
¾ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan voor de gnocchi. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Verkruimel de verse geitenkaas en snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.
Kook de gnocchi in de pan met kokend water totdat ze boven komen drijven. Giet direct af en laat uitstomen.
Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Dep de gnocchi droog met wat keukenpapier.
Verhit de olijfolie in dezelfde hapjespan en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe en bak op hoog vuur rondom in 5 minuten lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Roer goed door tot de spinazie slinkt. Meng er de geitenkaas en de helft van de basilicumblaadjes door en laat de geitenkaas smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gnocchi met de spinazie-tomatensaus over de borden en garneer met de overige basilicumblaadjes en de pijnboompitten.