Over de uitspraak van deze deegballetjes kun je struikelen - je spreekt het uit als 'njokkie' - maar de bereiding is gelukkig heel makkelijk. Doordat je de gnocchi in dit recept bakt krijgen ze nog meer smaak. In de oven smelt je er vervolgens nog provolone overheen en de kappertjes geven het gerecht een interessante twist.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Champignons
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Gnocchi
(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)
½ tl
Gedroogde oregano
20 gram
Kappertjes
50 gram
Provolonevlokken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot met een snuf zout 2 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur hoog en voeg de gnocchi toe. Bak de gnocchi in 5 – 6 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook en de gedroogde oregano toe en roerbak nog 1 minuut.
Kook ondertussen de broccoli met een snuf zout, afgedekt, 2 –3 minuten. Giet af maar bewaar 40 ml van het kookvocht per persoon. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.
Meng in een ovenschaal de broccoli met de gnocchi, de kappertjes, de helft van de provolone, de overige olijfolie, peper en zout. Schenk het bewaarde kookvocht over de gnocchi.
Bestrooi het gerecht met de overige provolone. Bak de gnocchi 10 – 12 minuten in de oven.
Verdeel het gerecht over de borden.