Met deze kleurrijke nachobowl gaat de zon spontaan aan de keukentafel schijnen. De mix van gemarineerde biefstukreepjes, kruidige rijst, frisse tomatensalsa en zure room maken het een echte familiefavoriet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Witte langgraanrijst
½ stuk(s)
Avocado
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
⅓
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Limoen
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
40 gram
Sweet chili tortillachips
¼ pak(ken)
Zwarte bonen
¼ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, 1/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon en rijst toe en bak 1 minuut mee. Blus de pot af met 175 ml water per persoon en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar (zie Tip). Voeg in de laatste 2 minuten de zwarte bonen toe en roer goed door. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Roer de rijst af en toe door. Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
Snijd de tomaat in blokjes en de limoen in partjes. Meng in een kom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje. Meng de tomaat en de overige ui erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Stort de tortillachips in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover. Bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Meng in een kleine kom de zure room met het sap van 1 limoenpartje per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Dep de steak droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Verdeel de rijst over diepe kommen en garneer met de tomatensalsa en avocado. Garneer de bowl met de zure room en de eventueel overige limoenpartjes. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes en verdeel over de rijst. Serveer met de nacho's.