Goedgevulde kippensoep met orecchiette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Goedgevulde kippensoep met orecchiette

Goedgevulde kippensoep met orecchiette

met wortel en prei

Je geeft de kippensoep textuur met orecchiette. Deze pastasoort heeft zijn naam te danken aan de vorm. Orecchiette is namelijk het Italiaanse woord voor oortjes.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

60 gram

Orecchiette

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

1 stuk(s)

Wortel

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Surinaamse kruiden

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2635 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten23.6 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten63.5 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels9.9 g
Eiwitten36 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook water in een ruime pot voor de pasta. 
  • Voeg de pasta toe en kook 11 - 13 minuten.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de prei in ringen.
Bakken
2
  • Verhit 1 el boter per persoon in een soeppot op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook en prei 3 - 4 minuten.
  • Snijd ondertussen de wortel in halve maantjes.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Soep koken
3
  • Voeg 300 ml water per persoon toe aan de pot met ui, knoflook en prei.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Voeg vervolgens de wortel, kip, Surinaamse kruiden en mosterd toe aan de soeppot.
  • Kook het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Serveren
4
  • Giet de pasta af en meng door de soep.
  • Voeg de culinaire room toe en roer goed door.
  • Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over kommen en garneer met de verse bladpeterselie.