Ovenschotel met bataat en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel met bataat en geitenkaas

Ovenschotel met bataat en geitenkaas

Avec la douceur de l’aubergine

Deze heerlijke vegetarische ovenschotel maak je met aubergine, geitenkaas, bataat en spinazie. Door de groenten eerst te bakken, uit te laten lekken en vervolgens te gratineren in de oven, drijft de geitenkaas er niet vanaf.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers21 g
Vezels12 g
Eiwitten16 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng per persoon 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de bataat. Schil de bataat en snijd in dunne plakken. Halveer de aubergine in de lengte en snijd vervolgens in halve plakken.

2

Kook de bataat, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Giet af en meng in een ovenschaal met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook. Scheur de spinazie klein.

4

Verhit de overige helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de aubergine en 2 el water per persoon toe en bak 5 - 6 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.

5

Voeg de spinazie toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Laat vervolgens uitlekken en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over de bataat in de ovenschaal.

6

Verdeel de geraspte geitenkaas over de ovenschaal en bak 13 - 15 minuten in de oven.

7

Verdeel de ovenschotel over de borden.