De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Paprikapoeder
150 gram
Pompoenblokjes
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
35 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
50 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
1
[Plantaardige] melk
75 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Breng water aan de kook in een ruime pot en kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 - 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de gedroogde tijm toe en bak 4 - 6 minuten al roerend. Blus af met de bouillon en kook, afgedekt, 8 - 11 minuten, of tot de pompoen zacht is.
Haal de groenten uit de pan en voeg toe aan een hoge kom. Voeg de roomkaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg een extra scheutje melk of kookvocht toe als de saus te dik is. Schenk de saus vervolgens terug in de pan.
Voeg de spinazie, 2/3 van de oude kaas en de pasta toe aan de pompoensaus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel nog 1 minuut.
Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer - belangrijk voor de vorming van hemoglobine in ons bloed. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam!
Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met de overige kaas. Bak de pastaschotel 10 - 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant bruin kleurt. Verhit ondertussen een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verdeel de pastaschotel over de borden. Garneer met de pompoenpitten.