Pasta uit de oven met zelfgemaakte gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta uit de oven met zelfgemaakte gehaktballen

Pasta uit de oven met zelfgemaakte gehaktballen

met spekjes, tomatensaus en Italiaanse kaas

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse basilicum en oregano

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

15 gram

Panko paneermeel

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

25 gram

Spekreepjes

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

90 gram

Rigatoni

65 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)370 kcal
Energie (kJ)1549 kJ
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten16.1 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels4.9 g
Eiwitten21.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Snipper de ui. Snijd de oregano fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom het gehakt, de panko, de helft van de Italiaanse kaas en de helft van de ui met peper en zout. Kneed goed en rol 3 gehaktballen per persoon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de knoflook en overige ui toe aan de pan met spekjes en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe. Leg de gehaktballen er weer bij en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten meekoken.

Rigatoni koken
3

Kook de rigatoni in 13 - 15 minuten al dente. Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g rigatoni per persoon en garneer de maaltijd met de helft van de Italiaanse kaas. De overige penne en kaas zijn heerlijk met groenten in een pastasalade voor bijvoorbeeld de lunch.

Snijden
4

Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum in reepjes.

In de oven
5

Voeg de cherrytomaten en de helft van het basilicum toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tomatensaus over de rigatoni in de ovenschaal. Verdeel de overige Italiaanse kaas over de ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.

Serveren
6

Serveer de rigatoni al forno en garneer met het overige basilicum. Pas op, de schaal kan heet zijn!