Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
⅓ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Varkensworst met majoraan en knoflook
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.
Weetje: Champignons zijn rijk aan fosfor: een mineraal dat samen met calcium zorgt voor sterke botten en tanden. Fosfor zit ook in volkoren graanproducten en peulvruchten.
Kook de pasta 8 - 10 minuten in de pot (zie Tip). Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen. De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en champignons 3 - 5 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de passata, de Italiaanse kruiden en het achtergehouden kookvocht toe (zie Tip 1). Laat het geheel 4 - 6 minuten zachtjes koken (zie Tip 2).
Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje toe.
Tip 2: Zet het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Bak het vlees 3 - 5 minuten in de pan. Het vlees hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Voeg de pasta, het vlees inclusief het bakvet, de helft van het basilicum en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de sauteerpan en meng met de tomaat-champignonsaus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta met de saus over een ovenschaal en strooi het grootse deel van de geraspte kaas eroverheen. Zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in de oven.
Verdeel de pastaschotel over de borden en garneer met het overige basilicum en de overige geraspte kaas.