Kapsalon met gezonde twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Kapsalon met gezonde twist

Kapsalon met gezonde twist

met kipfiletreepjes, tomaat en kaas

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

stuk(s)

Little gem

1 bosje(s)

IJsbergsla

1 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

50 gram

Magere yoghurt

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)437 kcal
Energie (kJ)1829 kJ
Vetten16.7 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten58.2 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels12.2 g
Eiwitten11.5 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Bakpapier
Kom
Bakplaat
Keukenpapier
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Ovenschaal

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30-40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Kip bakken
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2-3 minuten. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak in 5-8 minuten gaar.

Saus maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook (zie TIP) en krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout..

Tip: Let op: knoflook kan rauw erg scherp smaken. Voeg de knoflook naar smaak toe en proef tussendoor goed.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de little gem in fijne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng de little gem en tomaat in een saladekom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Kapsalon 'bouwen'
5

Verdeel de salade over kleine ovenschaaltjes of ovenbestendige borden (zie TIP) - zorg dat je er één per persoon hebt. Schep hier vervolgens de friet over en bedek tenslotte met de kip. Verdeel de geraspte kaas over de kip en bak de kapsalon nog 5 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Tip: Houdt je niet zo van warme salade? Houd de sla apart en serveer naast de kapsalon. Wist je dat dit gerecht ook weinig zout en verzadigd vet bevat?

Serveren
6

Serveer de kapsalon met de knoflooksaus.

Tip: Wist je dat een normale kapsalon meer dan 1000 kcal bevat? Deze variant bevat nog geen 600 kcal. Daarnaast bevat deze kapsalon veel meer groente!