In dit recept is gewoon platbrood vervangen door een volkoren variant. Zo krijg je meer vezels binnen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Tomaat
15 gram
Geraspte belegen kaas
10 gram
Leccino-olijven
10 gram
Verse munt, oregano en peterselie
50 gram
Biologische halfvolle yoghurt
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Volkoren Libanees flatbread
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
4 ml
Olijfolie met rozemarijn
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
1 tl
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de olijven grof. Ris de blaadjes van de munt en oregano. Snijd de muntblaadjes, oreganoblaadjes en bladpeterselie los van elkaar fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 6 minuten.
Meng in een hoge kom de yoghurt met de witte kaas en de olijfolie met rozemarijn met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kaasspread erover en beleg met de uien, paprika, oregano, olijven en plakjes tomaat. Bestrooi met geraspte belegen kaas en bak de pizza's 4 - 6 minuten in de oven.
Tip: De platbroden zijn van volkorenmeel gemaakt. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.
Snijd ondertussen de komkommer in kleine stukjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Meng de komkommer, munt en peterselie met de dressing. Roer goed door en breng de salade op smaak met peper en zout.
Snijd de platbroodpizza's in punten en serveer de komkommersalade erbij.