Griekse salade met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

met parelcouscous en feta

Wist je dat de Grieken deze salade beschouwen als een boerenontbijt of -lunch? Alle ingrediënten zijn namelijk typisch dingen die een Griekse boer verbouwt.

Labels:
Familie
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

gram

Kippendijreepjes

110 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden en knoflook

¼ head

Romaine

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)760 kcal
Energie (kJ)3178 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers15 g
Vezels4.5 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

CUIRE À L’EAU ET À LA POÊLE
1

• Préparez le bouillon dans la casserole. Ajoutez le couscous perlé et faites cuire 12 à 14 minutes à couvert, jusqu’à absorption totale. Remuez régulièrement pour éviter qu’il n’accroche. • Pendant ce temps, faites chau er l’huile d’olive à feu moyen-vif dans la poêle. Faites-y cuire le poulet 6 à 7 minutes.

COUPER ET ÉMIETTER
2

• Pendant ce temps, coupez la salade romaine en petits morceaux et ajoutez-les au saladier. • Coupez la tomate et le concombre en petits dés et émincez l’oignon rouge t. • Ajoutez la tomate, le concombre et l’oignon à la salade romaine. • Émiettez la feta.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.

PRÉPARER LA VINAIGRETTE
3

• Pressez une moitié du citron et coupez l’autre en quartiers. • Mélangez 1 cs de jus de citron par personne, l’huile d’olive vierge extra et le miel, puis salez et poivrez. • Ajoutez la vinaigrette au saladier et mélangez bien.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

SERVIR
4

• Servez la salade dans les assiettes. • Disposez le couscous perlé et le poulet par-dessus, puis garnissez avec la feta et les quartiers de citron.